Spring naar inhoud


Flannery Lux


 • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 Flannery Lux

Flannery Lux

  Bright and Beautiful

 • Inactief
 • 45 IC-Posts:
 • Karakterkaart:Klik hier!
 • Real Life naam:Pieterjan
 • Punten : 8

Gepost 31 October 2015 - 16:08

Algemeen
Naam: Flannery Lux
Geboortedatum: 12/02/1904
Leeftijd: 12.
Afdeling: Griffoendor
Jaar: Tweedejaars

Achtergrond
Familie:
Vader: James Lux - Griffoendor
Moeder: Veronika Anderson - Huffelpuf

Korte geschiedenis: James is Baron in het zuiden van Engeland, hij is deel van de adel en leeft in enorme rijkdom. Verder is hij ook een volbloed magiër. Zijn enigste dochter is dan ook zijn klein prinsesje.

Veronika is ook een volbloed tovenares, ook zij komt uit een familie van adel en wil altijd de beste zijn, ze doet er dan ook alles aan om er voor te zorgen dat haar dochter altijd de beste is.

Flannery werd als enig kind altijd gepusht door haar ouders om het goed te doen in school en gelukkig had ze er ook een grote aanleg voor. Verder is het ook wel een zeer sociaal meisje, maar doordat ze aanprezen werd door haar ouders had ze een veel te positief zelfbeeld. Ook door haar vriendinnetjes werd ze zowat aanprezen als een prinses. Ze spendeerde veel tijd met haar vriendinnetjes en deden vaak make-overs van elkaar, maar zij moest er telkens het beste uit zien. Daarnaast luisterde ze naar alles wat haar ouders haar zeiden. Toch had ze ook een rebels kantje, als ze het niet eens was met haar ouders, durfde ze wel eens weg te lopen, maar dit was telkens afgelopen met haar terug thuis komend met hangende pootjes.

De brief voor Zweinstein kwam zoals verwacht. James had wel even problemen om z'n prinsesje te laten gaan, maar wist dat het moest voor haar toekomst. Ook de moeder had het even moeilijk en had haar een lijstje van regels gegeven die ze moest volgen. Ze dreigde dat als ze niet aan deze regels voldeed, dat ze zou moeten terugkomen van de school.  

Bloedlijn: Volbloed
Rijkdom: Rijk
Uiterlijk: roodharig, blauwe ogen , gemiddelde lengte, smal figuur, sproetjes op het gezicht.
Toverstok:
• Vijg - De vijg maakt een nieuwsgierige toverstok die graag nieuwe dingen leert en slechter wordt als hij geen uitdaging aangeboden krijgt. Deze stokken kunnen zelfs verbranden als ze verveeld raken en veel heksen en tovenaars van middelbare leeftijd zullen ontdaan ervaren hoe de stok in hun hand verbrandt als ze het voor de laatste keer vragen om hun slippers te halen. De ideale eigenaar voor deze stokken is nieuwsgierig, vitaal en avontuurlijk en wanneer gekoppeld aan zo'n eigenaar, laat een stok van vijg een capaciteit zien om te leren en zich aan te passen, die hem een rechtmatige plaats geeft tussen 's werelds meest geprezen houtsoorten voor toverstokken.
• Drakenbloed - Wordt gebruikt in de toverstokken met de meeste kracht en is goed te gebruiken voor duistere en flamboyante spreuken. Toverstokken met drakenbloed hebben de neiging sneller te leren dan andere stokken en als ze van eigenaar wisselen, binden ze zich sterk met hun huidige eigenaar. Hoewel het een geschikte stok is voor duistere magie, zal hij niet uit zichzelf die kant op neigen. Het is een vrij temperamentvolle toverstokkern.
• 24.2 cm lang
• Een beetje buigbaar
Huisdier: uil

Karakterbeschrijving
Positieve eigenschappen:
Bijvoorbeeld: Flannery is een spontaan en sociaal iemand, die zeer zeker is in haarzelf en in alles wat ze doet. Dit komt vooral door haar intelligentie en de daar bijhorende schoolresultaten. Daarnaast wil ze wel alles netjes houden en het goed en proper uitzien.
Negatieve eigenschappen:
Bijvoorbeeld: Flannery komt af en toe wel arrogant uit de hoek en is vaak zeer eigenwijs. Daarnaast is ze wat narcistisch en materialistisch, iets wat duidelijk is als je haar kledij ziet. Ook kan ze wel wat dramatisch zijn als er iets gebeurt dat niet naar haar zin is.

#2 Sorteerhoed

Sorteerhoed

  Ik pluk je gedachten...

 • Personeel
 • 195 IC-Posts:

Gepost 16 November 2015 - 11:32

Griffoendor!

#3 Flannery Lux

Flannery Lux

  Bright and Beautiful

 • Inactief
 • 45 IC-Posts:
 • Karakterkaart:Klik hier!
 • Real Life naam:Pieterjan
 • Punten : 8

Gepost 04 August 2016 - 09:42

Het eerste jaar in Zweinstein:

Nog voor Flannery was toegekomen op Zweinstein had ze wel al wat meegemaakt. In de trein had ze al kennis gemaakt met een jongen die graag las en een meisje dat nog liever las, want ze wou zelf niet met hen praten. Na de kennismaking met de jongen, viel nog een meisje de coupé binnen, een vierdejaars. Ze had haar bezeerd en Flannery heeft haar wat geholpen om de wonde te verzorgen. Het meisje heette Helena en Flannery keek wel wat op naar het meisje, ze leek zo vrij in het leven, iets wat Flannery nooit had gevoeld. Ook tijdens het openingsfeest had ze vele mensen ontmoet, maar nooit echt leren kennen. Tijdens de lessen werkte ze steeds goed mee en dat resulteerde dan ook in goede punten. Tijdens het studeren had ze wel een jongen leren kennen. Julius had haar geholpen toen ze in de bibliotheek een boek was verloren. Het jaar ging snel voorbij en het was al snel kerst. Flannery ging tijdens de kerstvakantie naar huis, maar nog voor ze vertrok, was er een kerstfeestje voor de griffen. Ze had zich echt goed geamuseerd en ze had ook een mooi geschenkje gekregen van Oliver, waar ze echt wel blij mee was.

Toen ze terug was gekomen van de kerstvakantie, werd ze bij het afdelingshoofd geroepen. Ze zou namelijk aangesteld worden als de nieuwe klassenoudste, aangezien de vorige klassenoudste Imogen Rose de taak naast haar had neergelegd. Flannery was trots op haar nieuwe verantwoordelijkheid, maar ze had er toch meer problemen mee dan ze gedacht had. Gelukkig had ze dan wat raad gevraagd aan Imogen, waardoor ze zich nu toch goed voelde in de rol van Klassenoudste. Ze kon sindsdien telkens wel bij Imogen terecht als ze een probleem had. Ze had zich dan ook ingeschreven voor een bijles gegeven door een zesdejaars leerling. Aiden was de jongen die de les gaf en ze had ook een klasgenootje in deze bijles die ze eerder ook had ontmoet. Het was Angela Waters. Angela had ze ontmoet op een van haar eerste dagen op Zweinstein, maar ze zijn pas echt vriendinnen geworden nadat ze samen de bijles hadden gevolgd. In de zomervakantie was ze dan ook uitgenodigd op haar verjaardag.
0 gebruiker(s) leest/lezen dit onderwerp

0 leden, 0 gasten, 0 anonieme gebruikers


Toggle shoutbox Shoutbox Open the Shoutbox in a popup

@  Eloise Leblanc : (21 June 2020 - 08:31 PM) Helemaal ontroerd om terug te zijn :’)
@  Josefine Joh... : (20 June 2020 - 04:46 PM) hi
@  Seth Brave : (20 June 2020 - 04:42 PM) Die smiley komt dus niet overeen met de smiley die ik aan had geklikt :)
@  Seth Brave : (20 June 2020 - 04:41 PM) :bye:
@  Seth Brave : (20 June 2020 - 04:41 PM) Hey allemaal :bye:
@  Oliver Flynn : (30 May 2020 - 12:35 PM) Het Schoolhoofd heeft de Spaanse griep al gehad en heeft nu immuniteit opgebouwd... Zo maak je daar maar niet druk om. xD
@  Times Vander... : (29 May 2020 - 03:27 PM) wat gaat er nu op zweinstein gebeuren, nu dat het school hoofd er ook bij betrokken is? Ernstig Ziek (Spaanse Griep)
@  Prunella Dee... : (27 May 2020 - 11:36 AM) Welkom terug  :tovenaar:
@  Josefine Joh... : (26 May 2020 - 04:55 PM) Oké, ik heb tot en met eind augustus bijna elke dag tijd om actief te zijn
@  Julianus Fer... : (26 May 2020 - 04:53 PM) Goed dat je dat meldt, zo kunnen wij daar ook rekening mee houden! Als je hulp nodig hebt mag je dat natuurlijk ook altijd vragen. :)
@  Josefine Joh... : (26 May 2020 - 04:43 PM) Het is denk ik handig om te melden dat ik Taal Ontwikkeling Stoornis (dat ik moeite heb met zinsopbouw, soms vergeet ik woorden in de zin en post), ik lees te snel en over dingen heen
@  Josefine Joh... : (26 May 2020 - 04:40 PM) Dank je wel
@  Julianus Fer... : (26 May 2020 - 04:17 PM) Welkom, Josefine!
@  Josefine Joh... : (26 May 2020 - 01:27 PM) Hallo
@  Dennie Jeffe... : (23 May 2020 - 03:29 PM) Ja, leuk dat je mee komt doen Kitana!
@  Marly Cathai... : (23 May 2020 - 02:32 PM) Hoi Kitana. Je kan hier je eigen karakter aanmaken en vanuit dat karakter gaan schrijven. Je kan zelf bepalen wat je karakter allemaal mee gaat maken op Zweinstein en daar buiten. :)
@  Kitana hartveld : (23 May 2020 - 02:14 PM) Wat kun je hier doen
@  Kitana hartveld : (23 May 2020 - 02:12 PM) Wat kan je hier doen ?
@  Maximus Young : (17 April 2020 - 02:37 PM) Graag ook aangeven in welk jaar je zat of wilt zitten. Je kan nu nog beslissen in welk jaar je zit. :P
@  Maximus Young : (17 April 2020 - 01:57 PM) Stuur maar naar mij een pb. Graag ook met in welke afdeling ze zitten. :)