Spring naar inhoud


Florian Merriwick


 • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 Florian Merriwick

Florian Merriwick

  Newbie

 • Inactief
 • 6 IC-Posts:
 • Karakterkaart:Klik hier!
 • LocatieLeiden
 • Punten : 0

Gepost 07 October 2017 - 20:58

Algemeen
Naam: Florian Gabriel Merriwick

Geboortedatum: 14 juli 1901.
Leeftijd: 16.
Woonplaats: Brighton.
Afdeling: Zwadderich.
Jaar: Zesdejaars

Achtergrond
Familie:  

Felix Eustace (12-7-1877 – 4-11-1916)- Felix was de vader van Florian. Hij werkte net als zijn vader en grootvader als dokter. Hij vertelde zijn kinderen altijd dat als ze hard genoeg werkte, alles mogelijk was. Helaas overleed hij onverwachts, de oorzaak ervan was nooit duidelijk geworden. Hoewel Florian doet alsof het hem niets uitmaakt, mist hij zijn vader erg.
Gardenia Merriwick (29-1-1879) : Gardenia was de jongste dochter van het Merriwick gezin. Net zoals de rest van haar familie, studeerde ze aan de Ilvermorny school in Amerika. Ze was getalenteerde heks, en bleek erg bekwaam te zijn in de kruidenkunde. Ze was vooral geinteresseerd in de helende werking van planten, en heeft daar veel mensen mee geholpen.

Dahlia Merriwick (5-12-1899) – Dahlia is de oudere zus van Florian en woont nog in Amerika. Vlak voor de familie zou verhuizen, voltooide ze haar opleiding en traint nu om Schouwer te worden bij het Amerikaanse Ministerie van Toverkunst.
Laurel Merriwick (8-8-1904) – Laurel is een van de jongere zussen van Florian. Ze besloot om in Amerika te blijven om haar studie af te maken en verblijft momenteel bij haar zus Dahlia. Ze hoopt een professionele Zwerkbalspeelster te worden.
Olive Merriwick (28-1-1910) – Olive is Florian’s jongste zusje. Omdat ze nog te jong is om naar school te gaan, kwam ze met Florian en hun moeder naar Brighton.  

Geschiedenis:
Florian is het tweede kind van Felix Eustace en Gardenia Merriwick. De twee leerden elkaar kennen tijdens hun tienerjaren, al duurde het een paar jaar voor de vonk oversloeg. Gardenia’s ouders keurde de relatie eerst af; zij waren van mening dat hun kinderen moesten trouwen met tovenaars van puur bloed. Toch draaide haar ouders uiteindelijk bij, nadat ze eindelijk kozen voor het geluk van hun dochten, in plaats van hun eigen. Pas toen Gardenia en Felix trouwden, vertelde ze haar geheim; dat ze eigenlijk een heks was. Hoewel de mededeling onverwacht was, stopte dat zijn liefde voor haar niet.

Zowel Felix als Gardenia hadden een kinderwens, en het duurde niet lang voor ze hun eigen gezicht hadden gesticht. Zijn grootouders - de ouders van Gardenia - waren dolenthousiast. Wel hadden ze het koppel verzocht om de kinderen hun achternaam te geven, zodat het duidelijk was dat de kinderen uit een tovenaarsgezin kwamen, in plaats van een gezin van dreuzels. Waarom dat zo'n probleem was had Florian nooit begrepen, maar zijn grootouders hechtten veel waarde aan de bloedstatus van hun familie. Zowel Dahlia en Florian toonden al op jonge leeftijd tekenen van magie. Hun vader was hierdoor volledig gefascineerd: magie was iets waar hij maar nooit aan kon wennen. Toen de kinderen wat ouder waren, leerde Gardenia ze over de magische wereld waar ze ooit ook een deel van zouden uitmaken. Net zoals zijn moeder, was Florian erg geïnteresseerd in de kruidenkunde. Zijn moeder toonde hem daarom regelmatig haar eigen tuinen, die vol stond met magische planten en kruiden. Dat liep niet altijd even goed af, trouwens. Als je goed kijkt, zul je op de rug van zijn linkerhand nog een vaag litteken kunnen vinden  

Zijn jeugd was verder niet interessant te noemen. De familie Merriwick woonde op een afgelegen plek, waardoor hij bijna nooit in aanraking kwam met dreuzels. Zijn moeder wilde dit ook niet, omdat ze bang was dat haar kinderen per ongeluk magie in de aanwezigheid van een dreuzel zouden gebruiken. Vergetelheidsspreuken was niet een van haar talenten.

Zijn eerste jaren op school heeft hij op het Amerikaanse Ilvermorny doorgebracht, net zoals zijn moeder en de rest van haar familie. In het ene vak was hij beter dan het andere, al kwam dat bij Florian ook deels omdat hij er simpelweg geen moeite voor wilde doen. Geschiedenis van de Toverkunst? Pfft, daar had zijn moeder hem al genoeg over verteld. En oude runen? Er was een reden waarom ze ‘oud’ waren. Daarentegen was hij wel heel goed met kruidenkunde en toverdranken. Ook zijn spreukgebruik was niet slecht. Hij kon het opvallend goed vinden met zijn afdelingsgenoten en had in de loop der jaren een kleine maar hechte vriendengroep gekregen. Hij stond over het algemeen bekend als een vrij vriendelijke jongen, al had niemand zijn ware intenties door. De voornaamste reden dat hij aardig tegen anderen deed, was zodat hij daar later misbruikt van kon maken. Hij had er nooit problemen mee gehad om anderen te gebruiken om zelf vooruit te komen, zelfs als mensen gekwetst zouden raken. Dat was immers niet zijn probleem.

Aan het einde van zijn vijfde jaar was zijn vader onverwachts overleden. De ene dag was hij zo fit als een hoentje, maar een dag later overleed hij door een onbekende reden. Hoewel de hele familie geschokt was, was Gardenia ontroostbaar. Ze deed haar best om de draad weer op te pakken, maar alles deed haar denken aan haar man. In de hoop een nieuwe start te maken, besloot ze naar Engeland te verhuizen. Bezorgd om zijn moeder, besloot Florian zijn leven in Amerika achter te laten om zo goed mogelijk op zijn moeder te letten. Hoewel hij haar altijd als een sterke vrouw had gezien, had hij toch het gevoel alsof er iets niet klopte. Bovendien, magie was overal hetzelfde. Of hij nou in Amerika of in Engeland was, zijn doelen zou hij toch wel bereiken.


Bloedlijn: Halfbloed
Rijkdom: Rijk
Uiterlijk: Florian is een lange jongen (1.83m) en licht gespierd. Hij heeft lichtbruin haar, en groene ogen. Als hij zich lang genoeg in de zon bevindt, kun je lichte sproeten op zijn gezicht vinden, al gebeurt dit niet vaak. Op de rug van zijn linkerhand zit een litteken.
Toverstok: Kastanje met de staarthaar van een Feniks, 31,2cm lang en tamelijk veerkrachtig.
Huisdier: Florian heeft het niet zo met dieren, maar neemt een uil mee om in contact met zijn familie te kunnen blijven.

Karakterbeschrijving
Positieve eigenschappen: (minimaal 3, maximaal 5)
 • Loyaal
 • Ambitieus
 • Charismatisch
 • Georganiseerd
 • Verantwoordelijk
Negatieve eigenschappen: (minimaal 3, maximaal 5)  
 • Egoïstisch (hij zal in geval van nood altijd zichzelf voorop stellen)
 • Arrogant
 • Afstandelijk
 • Perfectionist
 • Manipulatief


#2 Sorteerhoed

Sorteerhoed

  Ik pluk je gedachten...

 • Personeel
 • 195 IC-Posts:

Gepost 07 October 2017 - 23:01

Zwadderich!
0 gebruiker(s) leest/lezen dit onderwerp

0 leden, 0 gasten, 0 anonieme gebruikers


Toggle shoutbox Shoutbox Open the Shoutbox in a popup

@  Eloise Leblanc : (21 June 2020 - 08:31 PM) Helemaal ontroerd om terug te zijn :’)
@  Josefine Joh... : (20 June 2020 - 04:46 PM) hi
@  Seth Brave : (20 June 2020 - 04:42 PM) Die smiley komt dus niet overeen met de smiley die ik aan had geklikt :)
@  Seth Brave : (20 June 2020 - 04:41 PM) :bye:
@  Seth Brave : (20 June 2020 - 04:41 PM) Hey allemaal :bye:
@  Oliver Flynn : (30 May 2020 - 12:35 PM) Het Schoolhoofd heeft de Spaanse griep al gehad en heeft nu immuniteit opgebouwd... Zo maak je daar maar niet druk om. xD
@  Times Vander... : (29 May 2020 - 03:27 PM) wat gaat er nu op zweinstein gebeuren, nu dat het school hoofd er ook bij betrokken is? Ernstig Ziek (Spaanse Griep)
@  Prunella Dee... : (27 May 2020 - 11:36 AM) Welkom terug  :tovenaar:
@  Josefine Joh... : (26 May 2020 - 04:55 PM) Oké, ik heb tot en met eind augustus bijna elke dag tijd om actief te zijn
@  Julianus Fer... : (26 May 2020 - 04:53 PM) Goed dat je dat meldt, zo kunnen wij daar ook rekening mee houden! Als je hulp nodig hebt mag je dat natuurlijk ook altijd vragen. :)
@  Josefine Joh... : (26 May 2020 - 04:43 PM) Het is denk ik handig om te melden dat ik Taal Ontwikkeling Stoornis (dat ik moeite heb met zinsopbouw, soms vergeet ik woorden in de zin en post), ik lees te snel en over dingen heen
@  Josefine Joh... : (26 May 2020 - 04:40 PM) Dank je wel
@  Julianus Fer... : (26 May 2020 - 04:17 PM) Welkom, Josefine!
@  Josefine Joh... : (26 May 2020 - 01:27 PM) Hallo
@  Dennie Jeffe... : (23 May 2020 - 03:29 PM) Ja, leuk dat je mee komt doen Kitana!
@  Marly Cathai... : (23 May 2020 - 02:32 PM) Hoi Kitana. Je kan hier je eigen karakter aanmaken en vanuit dat karakter gaan schrijven. Je kan zelf bepalen wat je karakter allemaal mee gaat maken op Zweinstein en daar buiten. :)
@  Kitana hartveld : (23 May 2020 - 02:14 PM) Wat kun je hier doen
@  Kitana hartveld : (23 May 2020 - 02:12 PM) Wat kan je hier doen ?
@  Maximus Young : (17 April 2020 - 02:37 PM) Graag ook aangeven in welk jaar je zat of wilt zitten. Je kan nu nog beslissen in welk jaar je zit. :P
@  Maximus Young : (17 April 2020 - 01:57 PM) Stuur maar naar mij een pb. Graag ook met in welke afdeling ze zitten. :)